Méhecskék, fagyökerek és a lakótelepi játszótér titka

2
perc olvasás

Méhecskék, fagyökerek és a lakótelepi játszótér titka

2021/08/25 - 20:55
Rovat:

Azt hiszem, nem írok le kuriózumot, ha az úgynevezett „Žihadielko” féle elektronikus szavazást, - amit a Lidl üzletlánc hirdetett meg, Csallóköz egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb elektronikus szavazásai közt emlegetem.

Bevallom őszintén, tudnék nemesebb ügyeket is említeni, az ilyen tömeghisztériává avanzsált játszótéri szavazástól, amihez igazán szükség van tömeg hangjára, de a végére már presztízsügy lett a megmozdulásból, és ugye a nép szava szent.  

Aztán azt gondoltam, miért ne, ha már ilyen erős a fiatal anyukák – és nem csak ők, hiszen sokan dolgoztak a sikerért, hogy kellő mennyiségű szavazat gyűljön – összefogása, és jónéhány szavazatot jómagam is küldtem, ahogy kell.

Az építkezés elkezdésére pár hónap csúszással, de rászánták magukat a multikulti kapitalisták, amit annak rendje - módja szerint valami „helyi” kisvállalkozóra bízták. Nem is értettem, hogy milyen birka-türelemmel tűri a fiatal anyukák társadalma a késedelmet, de hát egy játszóteret mégsem lehet elsietni, és a szlovák járványügyi biztos sem vette volna jónéven egy ilyen komplexum építését epidémia közben. A dunaszerdahelyi városatyák sem akarták elkapkodni a döntést, hiszen óriási felelősség volt a játszótér helyének kijelölése, és a Lidl az ugye Lidl…

A környezetvédők által felvetett károkról most szántszándékkal nem írok, hiszen ez egy külön fejezetet érdemelne.

Aztán a minap egy merész lépésre szántam el magam, és három – két 4 éves, és egy 6 éves – kislánynak próbáltam egy „felejthetetlen” vasárnap délutánt szerezni Dunaszerdahelyen.

Ez a feladat nem egyszerű kedves olvasó!!

Magamban már szombat este számba vettem, merre, hova is vihetem a csajokat, és ekkor eszembe jutott az újonnan átadott játszótér.

…és itt álljunk meg néhány gondolatig kedves olvasó!

Dunaszerdahelyi Önkormányzat nagy keresgélés után a Fenyves lakótelepen találta meg a játszótér „ideális” helyét, amely pár méterre van a lakótömböktől, s kizárólag a reggeli és a késő délutáni órákban tapasztalható némi árnyék, és hadd ne illusztráljam fényképekkel a komplexumot. A talaj apró mosott kavics és zöld szőnyegutánzattal kombinálva, műanyag csúszda és a hinta fémrészei a nyári napsütéstől szinte érinthetetlenek. A szőnyegre szórt kavics balesetveszélyes, nem beszélve, ha a gyerekek némi kényszert éreznek egymás fejére szórására.

Sorolhatnám a pár négyzetméteres játszótérutánzat negatívumait, de mindenkinek az ízlésére bízom.  

Pár szót a végére arról ejtenék, hogy maga Dr. Hájos Zoltán, városunk polgármestere adta át a több,mint félmillió szavazattal elnyert játszóteret, és nagyon sok kisgyermekes anyuka látogatott el a várva várt átadásra, ami véleményem szerint felületesen, inkompetensen és rossz helyen lett megépítve. Úgy gondolom, többet érdemelt volna az az odaadás és kitartás, amit jónéhány személy abba fektetett, hogy Dunaszerdahely elnyerje ezt a játszóteret.

Polgármester úr, TÖBBET, érti?!

köp forrása: facebook

Címkék