• együtt

„OOO“, azaz totál kikapcs

2
perc olvasás

„OOO“, azaz totál kikapcs

2020/04/17 - 20:45
Rovat:

Out of order, vagyis a totál kikapcs ismerős lehet mindnyájunk számára. Ha most a karantén ideje alatt nem is teljes ez a bizonyos out of order, mert már felnőttek vagyunk és bőven több a felelősdégünk a házi feladatnál és napi minimum egy kutyasétáltatásnál, de a tini éveinkből biztosan ismerős lehet.

 

Mert ugye emlékszünk arra az időre, amikor ezt minden gond nélkül megtehettük. Azt, hogy kikapcsolhattunk minden mást magunkon kívül, de úgy is fogalmazhatnék, hogy magunkat kapcsoltuk ki teljesen a külvilág számára.

Mert ott volt az a bizonyos pasi/csaj, mindegy. Kész, megtetszett, Te is megtetszettél neki, sokáig csak messziről vágytatok egymásra,

és amikor végre a sors is úgy kedvezett, hogy a szó nem csak lírai, hanem testi értelmében is egymáséi lehettetek, akkor függöny behúz, villany leo, telefon kikapcs, majd egyszer csak azon kaptad magad, hogy már három nap telt el úgy, szinte étlen, szomjan, hogy azt sem tudtad, éjjel van-e, vagy nappal, hétfő, vagy épp péntek.

 

Megtehettétek, mert mindketten szabadok voltatok. Ha kellett, a suliból is lóghattál kicsit, nem volt olyan nagy gond belőle, végül is a jegyeid alapján még így a jobbak közé tartoztál. A szüleidnek pedig be kellett látniuk végre, hogy felnőtt vagy, legalábbis benőtt a fejed lágya, szóval jobb, ha békén hagynak és elkezdik tisztelni benned a döntésképes, (majdnem) nagykorú gyermeküket.

Tehát ez volt az a tini totál kikapcs. Megszünt az idő és a tér, csak Ti léteztetek.

Boldogan néztél vissza rá a szeme tükréből, pedig még azt sem tudtad, a fiúkat, vagy a lányokat szereted, a macskákat, vagy a kutyákat, a cicanacit, vagy a nagyi retro mellényét és még annyi minden mást sem. Szeretted, hogy mellette igazán kikapcsolhattad magad és nem kellett szerepet játszanod. Volt időd végre együtt lenni magaddal. Ugyan egy másik által, de mégis.

 

Jó, ha van, ha volt valaha egy másik, aki képes volt ráébreszteni arra, hogy nem csak a válaszokat, hanem még a megfelelő kérdéseket sem ismered. Adott időt. 

Rádöbbentett arra, hogy ahhoz, hogy megtaláld a legmegfelelőbb kérdéseket, magaddal kell lenned. Mégpedig pont így: egy másik tükrében.

Ezért kellünk - mi, emberi lények egymásnak - és ezért nagyon fontos, hogy ne egy torz tükör álljon velünk szemben, hanem egy tiszta, előítéletektől mentes, őszinte tükör - akár egy igazi -, aminek a nagyítós felén a legcsúnyább pattanásod részleteid is megláthatod. Egy pattanás elmúlik ugyan, a hegek is begyógyulnak idővel, de az, akivel együtt vagyunk, voltunk, nagyban befolyásolja azt, hogy mi hogyan tekintünk saját magunkra.

Egy homályos, zavaros tükörben, Te is csak egy torzót fogsz látni magadból, nem többe

Itt a karantén és megint ugyanaz a helyzet, függöny behúz, villany leo, telefon kikapcs és csak azokkal vagyunk, akiket szeretünk. Rémlik a tini lét, amikor ezt szabadon megtehettem. Most ugyan kicsit más a szitu, mégis hasonló érzésem van. Elbújok a világ elől, hogy a én saját tiszta tükrömben, az én társamban és a fiamban, még inkább megismerhessem magam.

 

Fotók: Pixabay

 

--- 

 

Mivel független hírportálunkat a Kisebbségi Kulturális Alap döntőbizottsága idén nem támogatta, ezért az olvasók hozzájárulását kérjük a további működésünkhöz, amelyet a következő számlaszámon tehetik meg:

SK66 0900 0000 0051 6455 9727


A kultminor.sk oldalán megtalálhatjátok a támogatást élvező  termékeket.


KÖSZÖNJÜK A TÁMOGATÁSOKAT!

Címkék