Psycovid 20

1
perc olvasás

Psycovid 20

2020/10/11 - 18:38
Rovat:

Ebben a nagy vírushelyzetben azt vettem észre, hogy nincsenek épkézláb gondolataim, a humorérzékem valahol elveszett, a kérdéseim is inkább csak költőiek...

Nem vagyok kompetens a vírusról,mint esetleges testi betegség okozójáról beszélni, hiszen nem értek hozzá....

Saját meglátásként talán annyit, hogy szerintem a Covid -19, nálunk Psycovid-20 /pszikovid/. Azért 20, mert az idén történik, azért pszi,mert a lelkek rombolója.

Az első számú ismertetőjele a FÉLELEM...mindenütt ott van, belénk ivódik, állandóan felbukkan, nem engedi, hogy elfelejtsük. Mindent felülír, senkit és semmit nem kímél. Ahol a félelem uralkodik, odatársul a rettegés, feszültség, ingerlékenység, a rossz hangulat, a rossz közérzet......és lassan, de biztosan begyűrűzik a gyanakvás is. Amint felsorakoznak, együtt vannak a felsorolt pszichés tünetek, csak idő kérdése mikor lesz belőlük lelki vagy testi betegség, vagy mindkettő, mert hogy lesz, az nem kérdés!


 A vírus majd egyszer eltűnik valahol, valahogy, de a jelenléte okozta megváltozott lelkiállapot és magatartás vajon mit hagy maga után? Milyen lesz az életünk, ha nem lesz benne gyengéd érintés, ölelés,bizalom...?!


 Úgy érzem,ez az időszak az emberi kapcsolatok nagy próbája is. A kapcsolatok többsége véleményem szerint a covid-kór áldozata lesz, amelyek pedig megmaradnak, valószínű,hogy megerősödnek és értékesebbé válnak.


 Megerősödnek remélem az olyan érzések is, mint a kis, hétköznapi örömök értékelése,az alázat, a hála,a tisztelet.....remélem....

képek forrása: pixabay

Címkék