Szerdahelyi-helyzet! Na, nem foci… elindult a helyezkedés az üresedő(?) polgiszékre

3
perc olvasás

Szerdahelyi-helyzet! Na, nem foci… elindult a helyezkedés az üresedő(?) polgiszékre

2022/05/16 - 15:19
Rovat:

Idén Dunaszerdahelyen is helyhatósági választásokra kerül sor. A város működése évek óta megosztja a közvéleményt, és a közösségi portálok adta lehetőség által – természetesen pro és kontra – sokan ki is nyilvánítják véleményüket. Később az urnáknál már nem annyian, ezért itt most újonnan elmesélem, hogy lehet okosnak lenni a facen, de aki a változásba is bele szeretne szólni, azt csak szavazattal tudja megtenni. Na, nézzük mi a mozgás, idén ki szeretne polgi lenni!

Jelenlegi polgármesterünk, Dr. Hájos Zoltán az esélyesek nyugalmával várhatja az ősszel sorra kerülő választásokat, mivelhogy az MKP a Szövetségbe való beolvadása után, őt választották meg a helyi Szövetség elnökévé. Elméletileg a szabályzat szerint Őt kellene polgijelöltként is megtámogatni. Előre várom, amikor azok az emberek, akik eddig jót még a nyakkendőjére sem tudtak mondani, tetszikelően emelik fényét és hirdetnek összeborulós dicshimnuszt érte. Értsd: a Szövetség dunaszerdahelyi szervezetének elnökségében olyan személyek kaptak helyet, akik anno kígyót-békát kiabáltak egymásra az MKP-Híd közt lezajlott csörtékben. A dunaszerdahelyi kispolgár erre csak azt szokta mondani, hogy ha az Isten akarja a kapanyél is elsül, és ebben a városban 1999 óta érvényben van az „oszd meg és uralkodj” koncepció.

Na, majd látjuk, hogy mennyire sikerült megszeretni egymást és később azt is, hogy ez mennyiért sikerült.

Jaj, el ne felejtsem: arra is emlékeznek még, ugye, hogy négy évvel ezelőtt a dunaszerdahelyi képviselőtestületbe egyetlenegy „hidasnak” nem sikerült bejutni. Akkor most ez hogyan is van? Eddig nem sikerült, de majd most az „emkápésok” oldalvizén beszivárognak oda – mert „szövetsíg” van? Aztán lesz látványos keresztényi megbékélés.

A múltban lezajlott választási „hercehurcák”(lehet választási fondorlatoknak is nevezni, de csalásnak is), amelyek Dunaszerdahelyen szinte minden polgármester választás után nyilvánosságra kerültek, már szinte immunissá tette a dunaszerdahelyi választópolgárt. 

Aztán itt a PS azaz a Progresszív Szlovákia, amely egy szociálliberális, progresszív és Európa-párti politikai nézeteket valló párt, aki szintén polgit indít, a Tomit. (Strédl Tomáš). Programja is van, ami Szerdahelyen nem szokott gyakori lenni: a város zöldövezeteinek megóvása, tisztaság, stb. Nem rossz, de ha Dunaszerdahelynek egy szlovák „národnoszttyal” rendelkező polgármestere lesz, nagyapám tényleg megfordul a sírjában. Na, meglátjuk, hogy ez mit tesz…

Szintén színt vallott a nemzet, akarom mondani a város tervezőnagyasszonya. Az ő rajzasztalán fogant meg Dunaszerdahely város ékessége, a több tonnányi betont magába ölelő, újonnan épített, 1,5 millió euróból kivitelezett városi park. Igen, ezért még pénzt is lehet kapni! Ő az, aki eszmei megalkotója volt a Grund piac elleni petíciónak. Remegő hangon olvasta fel anno a képviselőtestületi ülésen, hogy a lakóövezet békéjét megóvja, mivel gyermekeknek vásároltak ott már telket. Fel is sorakoztak mögötte a barátok, tervezőtársak és a „hazai” cégnagyhatalom, az EKOM PLUS, s.r.o. Meg is lepődtem, hogy ez most mi? Összevesztek a polgival?

Szelle Erika mérnöknő következetesen halad céljai megvalósítása felé. Költi a cikket a piárra, akarom mondani a pénzt.

Aztán most mondja a szomszéd a Jednotában, hogy hát Ő öregotthont akar a piac környékén, amolyan puccosat...és azért említsük meg a „rendezvínyt”is, mert azt is csinált nagy szeretettel a közösségi házban, amolyan családi napot. Hát perszehogy a gyerekeken keresztül lehet megnyerni a választópolgárt, a szépkorúakat pedig a templomban. Isten lássa lelkem, ő is fog ígérni pár játszóteret. Na, akkor várjuk, hogy Szelle Erikát a polgi székben, vagy továbbra is a Konstat s.r.o. általi dunaszerdahelyi épületekben látjuk-e viszont. Egyik sem lesz olcsóbb, asszem. 

Dunaszerdahelyen léteznek hazai, jól ismert, a választópolgárok szimpátiáját elnyerni óhajtó fehérlovak, akik közül még csak kevesen merték felvállalni, hogy indulnak a polgármester székért, és idén talán azért is nagyobb a titkolózás a megszokottnál, mert a jelenlegi polgármester a választások után úgy semmisítette meg a vele ellenszegülőket, mint szódás a lovát.

Ez parasztésszel számolva is közel ezer, azaz 1000 szavazat, ami már arra elég lesz, hogyha netán a jelenlegi polgármesterurat valaki megszorítaná, a javára lemondhasson egy másik fröccsfesztért, vásártérért, vagy egy idősek otthonáért a Grund helyett…?! 

Ja, és hát Horváth doktor… Nem kellene felébredni? Kampány van lassan!

kép forrása: Szabó Péter Pál


 

Címkék